De vijvermethode

Duurzame verandering
Hoe werkt de 5-vermethode?

Hieronder gaan we verder in op het proces waarin de 5vermethode in een organisatie kan worden toegepast. De 5vermethode is een methode om duurzame veranderingen in een organisatie tot stand te brengen.

 

De vijf uitgangspunten zijn in een praktische methode uitgewerkt, bestaande uit de 5 Ver’s, te weten:

 

  • Verlangen

  • Verbeelden

  • Verdiepen

  • Verbinden

  • Verwezenlijken

 

1. Ver langen: Waar wil je ‘meer van’.

In deze fase wordt de richting bepaald. Voor de keuze van de richting is het belangrijk dat dit positief geformuleerd is en dat iedereen er wat mee heeft. Focus je op het gewenste. Alles wat je aandacht geeft, groeit.

 

Resultaat: een definitie van het gewenste resultaat.

 
2. Ver beelden: Men stelt zich voor ‘wat zou kunnen zijn’.

In deze fase worden de ervaringen en inzichten vanuit het verlangen constructief gebruikt. Met deze kennis over het verleden en heden wordt de toekomst gevisualiseerd. Deze visie is prikkelend en positief geformuleerd. Tevens is de visie verwoord alsof deze reeds gerealiseerd is.

 

Resultaat: een uitdagende visie waarin de toekomst wordt verwoord.

3. Ver diepen: ‘Men gaat op zoek naar ‘het beste dat er is’.

Het belangrijkste doel in deze fase is dat door het stellen van kwalitatief goede vragen er nieuwe inzichten ontstaan, die een verband hebben met relevante aspecten over de richting die je op wil gaan. In teamverband onderzoeken de betrokkenen waar het echt om draait. Iedereen die betrokken is bij de richting participeert aan het proces. De verhalen worden geanalyseerd op thema’s en patronen.

 

Resultaat: De rode draad wordt helder benoemd afgeleid van de ervaringen en inzichten van betrokkenen over het verleden, heden en toekomst van de organisatie. Het delen van de positieve ervaringen creëert energie bij betrokkenen, waardoor vertrouwen ontstaat om de verandering aan te gaan.

 

4. Ver binden: ‘Op zoek naar wat bij mij past'.

Het belangrijkste doel in deze fase is het ontdekken van waar ik sta met betrekking tot het onderwerp en de keuzes die ik daarin maak: krijg ik er energie van of kost het me energie?

 

Resultaat: de rol die ik krijg om de verandering vorm en inhoud te geven is op mijn lijf geschreven. Ik voel me verantwoordelijk en heb er zin in om er het beste van te maken. Ik zit lekker in mijn vel en ben trots op de bijdrage die ik lever.

5. Ver wezenlijken: Vaststellen en invoeren van ‘wat er zal zijn’.

In deze fase wordt de realisatie van de visie/richting vormgegeven. De aanpak wordt bepaald. Vervolgens worden de acties uitgevoerd. Vernieuwend is, dat bij het werken aan acties niet zozeer gekeken wordt naar bij wiens functie de actie past, maar naar wie gepassioneerd is om de desbetreffende actie vorm te geven.

 

Resultaat: een plan van aanpak dat tot stand is gekomen op basis van dialoog en dat wordt uitgevoerd op basis van ieders kracht.

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Darts Business Development BV

 

Nico de Vrij

Jan van Ghestellaan 8

3054 CH Rotterdam

Telefoon: 010-4610587

Mobiel: 06-43029853

Mail: info@dartsbusdev.nl

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

© 2016 Darts Business Development BV