Workshops: Bezieling 

Bezieling workshops

In het bedrijfsleven regeert vaak de hectiek of de waan van de dag. Als ondernemer wordt je geleefd en je komt nauwelijks meer toe aan ondernemen. Je bent voortdurend brandjes aan het blussen. En er komt een dag, waarop je je afvraagt: Waar ben ik nog mee bezig? Heb ik hier nog wel zin in?

Stel je dan eens deze vraag: Hoe creëer je als leider/ondernemer een team/onderneming, waarin managers en medewerkers verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen werk, echt samen werken, vanuit hun kernkwaliteiten handelen en hun doelen realiseren? Tijdens de bezieling workshops denk je na over jouw antwoord op deze vraag.

3 soorten workshops

De tafelopstelling

De tafelopstelling is bedoeld voor leiders/ondernemers, die op zoek zijn naar hun eigen bezieling en die willen weten wat maakt dat de bezieling op de achtergrond is geraakt.

De opstelling maakt helder wat de ondernemer op dit moment belemmert om zijn bezieling naar buiten te brengen en op een bezielde manier leiding te geven. Hij ervaart wat hem te doen staat om weer in zijn kracht te staan.

De bezielde leider/ondernemer

 

De centrale vraag is: Hoe haal je het beste uit jezelf?

De leider/ondernemer krijgt zicht op zijn/haar:

 1. kernkwaliteiten - wat maakt jou uniek?

 2. kernwaarden - wat vind je het meest belangrijk en wil je geen concessies aan doen?

 3. kerncompetenties - waar blink je in uit?

 4. drijfveren - waar komt jouw energie vandaan?

 5. zijnsintentie - wat is jouw specifieke bijdrage aan het welzijn van anderen?

Hoe meer bewust en verbonden de leider is met wie hij is, des te sterker staat hij in zijn kracht.

De bezielde onderneming

De centrale vraag is: Hoe haal je het beste uit je onderneming?

 

De focus van deze workshop ligt op het creëren van een bezielde onderneming. Hiervoor is nodig dat alle 11 belangrijkste succesfactoren op elkaar afgestemd worden. De workshop bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

 • Inspirerende visie op bezieling in organisaties.

 • Nieuwe inzichten in en inspirerende visies op de 11 belangrijkste succesfactoren.

 • Wat gaat al goed en wat kan nog beter.

 • Gemeenschappelijke visie op wat nodig is om verder te bouwen aan een bezielde organisatie.

Alle deelnemers zijn gedreven om met elkaar een bezielde onderneming te creëren. Zij hebben zich een gemeenschappelijk beeld gevormd hoe dat er voor hen uitziet en ze hebben zin om hun eigen unieke bijdrage te leveren aan de vorming van hun onderneming.

Wil je zelf meer bezieling en/of wil je meer bezieling in je organisatie, meld je dan aan voor één van de zes onderstaande mogelijkheden.

Het tool van Nico geeft een goed beeld van wat goed gaat en wat beter kan. Het heeft ons niet alleen nieuwe inzichten bezorgd, maar ook draagvlak onder ons nieuwe beleid. Een echte aanrader!
 

Ton Weijers - De Finanseurs 

Nico heeft met zijn tool een uniek en praktisch instrument. Op een interactieve manier gaat hij in gesprek over alle aspecten die de bedrijfsvoering vanuit de visie en strategie raken. Hij daagt daarbij uit om goed te verbeteren naar excellent. Ook aan te bevelen voor middelgrote ondernemingen.
 

Frank van Hoepen AA

Partner Lansigt accountants

 

De prijzen zijn excl. BTW en reis-en verblijfskosten.

Misschien denk je: het komt wel goed. Het zit nu even wat tegen, maar morgen ……

 

Alleen: het is een illusie. Je hebt niet voor niets tegenvallende resultaten. Dan wringt er iets tussen jouw binnen- en buitenwereld. Tussen wat je wilt en wat je hebt. Tussen wat je denkt en wat je doet.

 

Als je wist hoe je meer bezieling kan creëren, dan had je dat allang gedaan, toch? Dan las je nu niet deze pagina en deed je andere leuke dingen. 

1 of 2 dagen, zoveel tijd heb ik niet…

Vraag jezelf af: hoeveel tijd gaat het je kosten als je niet zelf je problemen opruimt en het escaleert – wat zomaar kan? Dan praat je niet over dagen, maar over maanden.

Hoe lang wil je nog de frustratie ervaren dat het niet lukt om je doelen te realiseren?

Wat zou er gebeuren als je beste mensen naar de concurrentie gaan?

Wat zou er gebeuren als je overspannen raakt?

Ik hoor u denken, dat gebeurt mij niet. Alle mensen die overspannen geraakt zijn hebben dat gedacht.

Dit is toch niets voor mij …

We hebben al zoveel gepraat. We hebben al zoveel afspraken gemaakt waar niets van terecht is gekomen. Waarom nu wel?

Omdat alle leden het team op hetzelfde moment zien hoe de onderneming er als geheel voor staat en wat maakt dat dat zo is. Dat iedereen zich realiseert dat ze elkaar nodig hebben om het doel te bereiken. Dat iedereen zijn stem heeft laten horen bij het stellen van het gemeenschappelijke visie. Omdat iedereen vanuit zijn kracht en omdat hij dat wil zijn best doet om beter te presteren. Om dat iedereen inziet hoe belangrijk zijn bijdrage is in het geheel.

Wie zegt dat deze workshop werkt?

De ondernemers die met hun team de workshop gedaan hebben zijn enthousiast. Nieuwe inzichten, inspirerend, confronterend, draagvlak zijn woorden die zij gebruiken.

Alweer een investering…

Stel jezelf de vraag: wat is het je waard om samen met je team veel beter te presteren? Hoeveel is het je waard als je als team effectiever kunt werken, je eigen doelen realiseert, meer plezier hebt in je werk en meer van je team en anderen gedaan krijgt.

1000 euro? 2000 euro? 5000 euro?

Leuk zo'n workshop, maar er verandert toch niets ....

De workshop is slechts een begin. Jouw bewustzijn is veranderd, maar je gedrag nog niet. De praktijk leert, als je niets doet, alle medewerkers weer terugvallen in de oude bekende en veilige patronen. Mensen zijn gewoontedieren en begeven zich liever niet op onbekend terrein. Nieuwe gewoonten creëren kost vaak enkele maanden, mits medewerkers begeleid worden. Ik wil graag die begeleiding en coaching geven.

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Darts Business Development BV

 

Nico de Vrij

Jan van Ghestellaan 8

3054 CH Rotterdam

Telefoon: 010-4610587

Mobiel: 06-43029853

Mail: info@dartsbusdev.nl

 • LinkedIn - Black Circle
 • Facebook - Black Circle
 • Twitter - Black Circle

© 2016 Darts Business Development BV